Image result for ‫سمبوسه‬‎


یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی سمبوسه را به علت داشتن آهن، اسید فولیک و انواع ویتامین‌ها در برطرف شدن کم‌خونی مؤثر دانست.

 سمبوسه حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی، مس، پتاسیم، منیزیم، سدیم، سلنیوم، منگنز، کربوهیدرات، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.
.....


رهایی از کم‌خونی با اسنکی اشتها‌آور

برای بررسی خواص سمبوسه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص سمبوسه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص سمبوسه اظهار کرد: این اسنک کالری بالایی دارد و انرژی زیادی در بدن تولید می‌کند بنابراین برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی و بدنی دارند مانند کارگران و ورزشکاران بسیار مفید است.

 این اسنک نقش مؤثری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد و به علت وجود آهن، اسید فولیک و انواع ویتامین‌ها کم‌خونی را رفع می‌کند.

 سمبوسه به علت داشتن کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم موجب تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

 سمبوسه به علت داشتن فیبر فراوان سبب کارکرد بهتر روده‌ها می‌شود؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در سمبوسه تأثیر چشمگیری در ساخته شدن هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش دارد؛ این هورمون شادی و نشاط را در افراد ایجاد و افسردگی را رفع می‌کند.

 مبتلایان به فشار و غلظت خون نباید در مصرف سمبوسه زیاده‌روی کنند.

رهایی از کم‌خونی با اسنکی اشتها‌آور

مواد اولیه برای تهیه سمبوسه (سه تا چهار نفر)

گوشت چرخ کرده گوسفندی                  ۲۰۰ گرم

سیب‌زمینی                                               ۲ عدد

پیاز                                                             ۲ عدد

فلفل دلمه‌ای سبز                                    یک عدد

رب گوجه‌فرنگی محلی                           ۲ قاشق غذاخوری

سیر                                                           ۲ حبه

سبزی گشنیز                                           ۵۰ تا ۷۰ گرم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                    به مقدار لازم

روغن کنجد                                              به مقدار لازم

نان لواش                                                  به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه

- نخست سیر و پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه‌ای خُرد شده را به آنها اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید تا پخته شوند.
- در انتهای پخت نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گشنیز خرد شده و رب گوجه‌فرنگی را به سایر مواد بیفزایید.
- سیب‌زمینی‌ها را هم خُرد و به مواد اضافه کنید.
- نان لواش را به اندازه ۶ تا ۸ سانتی‌متری برش دهید؛ مقداری از مواد سمبوسه را داخلشان بریزید و آنها را به شکل مثلث بپیچید.
- داخل ماهیتابه کمی روغن کنجد بریزید و سمبوسه‌ها را در حرارت قرار دهید تا سرخ شوند.
- پس از چند دقیقه سمبوسه‌ها را برگردانید تا سمت دیگر آن‌ها هم به خوبی سرخ شوند.

 حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 6 تیر 1397    | توسط: mehdi shoosh    | طبقه بندی: کدبانو،     | نظرات()